fbpx

Test d’intolerància a la lactosa

Test d’intolerància a la lactosa

95,00 

El test d’autopresa d’intolerància a la lactosa és una prova d’aire exhalat per a la detecció d’aquesta intolerància alimentària. Es tracta d’una prova d’hidrogen i/o metà exhalat (o test de l’alè) que et pots fer a casa per a la detecció ràpida d’aquesta intolerància.

ON M’HO FAIG ?

 

 

SKU: 16708 Categories: , ,

Descripció

Què és?


La lactosa és un tipus de sucre que es troba a la llet i altres productes làctics d’origen animal. L’enzim encarregat de degradar-la és la lactasa, produïda a l’intestí prim de tots els mamífers lactants. Generalment, la intolerància a la lactosa es deu a una producció disminuïda de lactasa.

La intolerància a la lactosa afecta aproximadament el 70% de la població mundial. És un component molt comú a la llet d’origen animal, els formatges, iogurts, gelats, batuts i més.

El test d’alè per a la detecció d’intolerància a la lactosa és la prova d’aire expirat més sensible del mercat. Es tracta d’una prova d’hidrogen i/o metà expirat (o test de l’alè) per a la detecció ràpida en l’organisme d’aquesta intolerància alimentària.

La prova consisteix a administrar per via oral una quantitat controlada de lactosa i recollir l’aire expirat en diferents temps (cada 30 minuts), per determinar la quantitat d’hidrogen i/o metà exhalat a través de l’alè.

Els símptomes


Els símptomes relacionats amb una malabsorció o intolerància a la lactosa solen començar entre 30 minuts i 2 hores després del consum del producte làctic en qüestió. Entre els més comuns, s’inclouen els següents:

  • Nàusees
  • Vòmits
  • Diarrea
  • Gasos
  • Còlics estomacals
  • Sorolls estomacals

Per a qui està indicat?


El test de l’alè per al diagnòstic d’intolerància a la lactosa està especialment indicat per a persones amb sospita clínica d’aquesta intolerància a causa dels seus símptomes després de consumir un aliment que contingui lactosa.

Què inclou el kit?


  1. 8 tubs per a les mostres d’aire expirat obtingudes a través de l’alè. Cada un etiquetat amb el temps corresponent de bufada.
  2. Palleta per bufar dins dels tubs.
  3. Un sobre amb el preparat de lactosa.
  4. Formulari que haurà d’omplir amb les seves dades i els símptomes que pugui presentar durant la realització de la prova.

Informació per el/la pacient


  • És fonamental llegir detingudament les “Indicacions prèvies” i les “Instruccions de presa de mostra” abans de la realització de la prova.
  • És necessari realitzar la prova en dejú de 12-14 hores.
  • La durada de la prova és d’aproximadament 2-3 hores (175 minuts).
Indicacions prèvies
Instruccions de presa de mostra

Procés


transport-carrier-safe-panell-portadors-de-malalties-genetiques

Realització de la prova en un centre Cerba.

Realització de la prova: 8 mostres d’aire expirat obtingudes a través de l’alè.

Recepció i anàlisi de la mostra al nostre laboratori.

Enviament de l’informe de resultats en 10 dies laborables.

Què inclou l’informe?


  1. En l’informe s’inclouen els paràmetres analitzats i s’indica si s’han detectat alteracions en algun d’ells (posiu/negatiu).
  2. Descripció i interpretació dels paràmetres analitzats.
  3. Breu resum dels resultats de la prova.

Els resultats de l’estudi es mostren com a positius o negatius en intolerància a la lactosa i es mostren amb una corba dinàmica que haurà de ser interpretada per un especialista que conegui el teu historial clínic, especialment si algun dels resultats es mostra com a positiu.

Com funciona?


Tria cuidar-te.


Paga de forma segura.


Ves a un centre Cerba.


Consulta els teus resultats online.

Go to Top