Cèl·lules mare

Avui parlem sobre la gran importància de les cèl·lules mare i els avanços en la ciència.

dieta migraña

Les cèl·lules construeixen tot el cos humà i tenen la capacitat d’auto renovar-se i diferenciar-se en cèl·lules de diversos teixits.

Son vitals per a mantenir la nostra salut en el desenvolupament de la nostra vida i es poden obtenir de diverses fonts: la medul·la òssia, sang perifèrica i la sang del cordó umbilical.

Cèl·lules mare de la sang del cordó umbilical


La sang del cordó umbilical conté poderoses cèl·lules mare que s’han aplicat per a regenerar el sistema sanguini i immunològic. Avui dia, aquestes cèl·lules s’han utilitzat en més de 40.000 trasplantaments al·logènics en el món sent un tractament consolidat i addicionalment hi ha milers de recerques en curs per a tractar un altre tipus de malalties en un futur.

Al ser un material biològic que es rebutjarà en el moment del part, resulta molt senzill extreure les cèl·lules mare d’ell, sent un procés ràpid i totalment indolor tant per a la mare com per al bebè.

Beneficis de conservar les cèl·lules mare de la sang del cordó umbilical


Avantatges

  • Més joves, excel·lent capacitat de proliferació i diferenciació.
  • Disponibilitat immediata.
  • Menors requeriments de compatibilitat (HLA).
  • Possible realitzar trasplantaments autòlegs (molt poc probable).
  • Menys riscos de Malaltia d’Empelt contra Hoste i Infecció.

Limitacions

  • Retard en l’empelt primerenc.
  • Només es poden recollir en el moment del naixement.

Avui dia la probabilitat que una unitat de sang del cordó autòleg sigui utilitzada per a trasplantament és molt baix i la seva utilització s’ha limitat a patologies en pediatria, fonamentalment en l’aplàsia medul·lar adquirida, tumors sòlids d’alt risc (neuroblastoma, sarcoma de Edwing, medul·loblastoma i tumors germinals) i alguns limfomes no Hodgkin en segona remissió.

Actualment no existeix una evidència clara que aquestes cèl·lules puguin ser utilitzades per a la medicina regenerativa o per a tractar altres malalties en el futur. Hi ha diversos assajos clínics inicials per a provar l’eficàcia de cèl·lules autòlogues per a algunes indicacions. No obstant això en l’actualitat és impossible predir els resultats de la recerca que poden afectar el potencial ús d’aquestes cèl·lules.

Com va començar tot?

Al 1988, un nen de cinc anys amb Anèmia de Fanconi va rebre el primer trasplantament de cèl·lules mare de sang de cordó umbilical, procedents de la seva germana nounada. La pionera intervenció va ser fruit d’un esforç internacional, el científic que va conservar la sang del cordó va ser el Dr. Broxmeyer i el trasplantament es va realitzar a l’hospital Saint-Louis de París dirigit per la Dra. Gluckman.

Al 1998 la nena, receptora del primer trasplantament autòleg de sang de cordó, va desenvolupar un tumor infantil anomenat Neuroblastoma, diagnosticat als 14 mesos en un grau avançat. Gràcies a la disponibilitat de les pròpies cèl·lules el Dr. Ferreira i el seu equip, van realitzar un trasplantament autòleg per a obtenir les millors garanties d’èxit degut a la gravetat de la malaltia. El tractament va concloure favorablement i la malaltia en remissió.

Quan una família desitja conservar les cèl·lules del seu bebè ha de saber que Bio-Cord els ofereix un servei de màxima qualitat i atenció, recolzat per un gran equip de professionals i una companyia sòlida i solvent.
Per a més informació sobre el banc de cèl·lules mare BIOCORD fes clic en el següent botó:
BIO-CORD