Conèixer la reserva ovàrica a través de l’hormona antimülleriana

Conèixer la reserva ovàrica és fonamental per a predir la resposta de la pacient al tractament de reproducció assistida.

Per a dur a terme la prova, no fa falta que la dona estigui en dejú i a més, es pot fer en qualsevol dia del cicle menstrual.

enfermedad autoinmune

Es calcula que dos de cada deu parelles tindran problemes de fertilitat.

Posposar la decisió de ser pares és una opció cada vegada més freqüent però que, no obstant això, comporta els seus riscos. I és que a diferència dels homes (que produeixen espermatozoides durant tota la vida), elles neixen amb un nombre determinat d’òvuls dins dels seus ovaris. Concretament amb prop d’un milió. Tot i que semblen interminables, s’esgoten. Des de la primera menstruació, cada mes la dona anirà perdent reserva ovàrica. Una pèrdua que a més, a partir dels 35 anys es tornarà més accelerada fins que finalment l’esgoti per complet (45-50 anys). Per això, conèixer la reserva ovàrica abans d’iniciar un tractament de reproducció assistida és fonamental per a predir la potencial resposta de la pacient a l’estimulació ovàrica i, per consegüent, les seves possibilitats de poder ser mare. Per a conèixer la reserva ovàrica, Ernesto Bosch; director mèdic de IVI València, ho té clar, “mesurar l’hormona antimülleriana ara com ara és el mètode més còmode i precís”.

Es tracta d’una extracció de sang en la qual no fa falta que la dona estigui en dejú i a més, a diferència de la tècnica convencional, es pot fer en qualsevol dia del cicle menstrual. Fins fa poc temps, la tècnica convencional consistia a fer un recompte de fol·licles antrals (RFA) a través d’una ecografia transvaginal, així com una anàlisi hormonal (FSH i Estradiol), amb la particularitat que tots dos mètodes s’havien de realitzar entre els dies tres i cinc del cicle menstrual. A més, tal com indica l’especialista Ernesto Bosch, la nova tècnica és més objectiva. “El convencional RFA és una mica més subjectiu, perquè depèn tant de la precisió de l’ecògraf com de l’experiència del ecografista, el marge d’error pot ser més elevat”, apunta. De fet, diferents estudis de capacitat predictiva – afegeix- situen la precisió d’aquesta nova tècnica en un 85%.

Mesurar el nivell de l’hormona antimülleriana no era una novetat al nostre país, perquè fa ja uns anys que estava disponible. No obstant això, un dels motius pels quals potser el seu ús no estava estès era degut a la seva lentitud a oferir els resultats. “Podíem trigar dies”, declara l’especialista. Inconvenient que ja està resolt. Gràcies la seva automatització, els especialistes poden realitzar la prova de forma molt més ràpida i fins i tot en la primera visita de la pacient, amb el que l’endemà la dona ja pot iniciar el tractament d’estimulació.

No obstant això, el professional Ernesto Bosch recorda que les possibilitats de gestació no sols van lligades a la quantitat de reserva ovàrica sinó que la seva qualitat també influeix. L’edat de la dona és, en aquest sentit, és un factor fonamental. “Encara que la reserva ovàrica sigui baixa, si la pacient és jove, les possibilitats continuen sent bones”, assegura.

Font d’informació: SALUD Y MEDICINA.

A Cerba mesurem la reserva ovàrica que té una dona través del nivell d’Hormona Antimulleriana (AMH) que determina de manera fiable la reserva ovàrica d’una dona, és a dir, la quantitat i qualitat d’òvuls fèrtils que té. Obtingues més informació de la prova fent clic en el següent botó.

Prova de reserva ovàrica

A Cerba Internacional fem anàlisis clíniques que engloben moltes especialitats, descobreix-nos accedint a la nostra pàgina web.

www.cerba.com


Accedeix a la nostra botiga online per a descobrir les proves i novetats que disposem per a moltes etapes de la vida.

Troba el teu centre d’extraccions Cerba més proper

Acudeix a qualsevol centre Cerba sense cita prèvia i fes-te la prova que més s’adapti a les teves necessitats.

LA TEVA SALUT, LA TEVA TRANQUIL·LITAT